15 september 2018
15:00

Gimonäs Umeå IF

Referat: Ohtana/Aapua FF - Gimonäs Umeå IF

På ett regntungt Skolvallen vinner Ohtana/Aapua den mycket viktiga matchen mot Gimonäs med 2-1 (1-0)
Matchen inleds bra av OA och redan i andra minuten är Anders Palo nära att nicka in matchens första hörna. I den 8:e minuten kommer en boll in i Gimonäs straffområde där Borri snabbt pilar in mellan mittbackarna ock skjuter bollen förbi målvakten men oturligt i insidan av stolpen och returen sparkas bort. Efter en stark första kvart av OA börjar Gimonäs alltmer få igång sitt passningsspel och i den 20:e minuten är man nära när det uppstår kalabalik framför Felle innan vi får undan bollen. I den 39:e minuten slår Liam ett tidigt inlägg som Joel Ohlsson snyggt tar ner vid straffområdeslinjen, vickar sig förbi en utrusande målvakt och stensäkert sätter han bollen mitt i mål till 1-0, vilket också blir halvtidssiffrorna. 1-0 i paus speglar halvleken..

Andra halvlek blir spelmässigt Gimonäs där man äger boll och OAFF försvarar sig och satsar på kontringar. Gimonäs får sitt första vassa läge i den 57:e minuten när en av deras forwards frispelas men skottet går rakt på Felle. OA skapar några kontringar där bland annat Borri har ett hyfsat läge men skottet över ribban. I den 80:e minuten får Johan Pantzare bollen strax utanför straffområdet och drar till med ett vänsterskott som går i stolpen. Gimonäs fortsätter jaga en kvittering och har några inspel som ser farliga ut men OA-försvaret som sviktade förra helgen är stensäkert idag. Plötsligt i den 85:e minuten kommer ändå Gimonäs Emil Sjöberg förbi vår backlinje och skjuter ett vasst markskott som Felle når med fingertopparna men bollen går i stolpen och vidare i nät till 1-1. Sista minuterna avtar Gimonäs bollinnehav där OA kommer i några anfall och i den 90:e minuten hittar Danne Mäki in med en boll till Johannes Pekkari som tar sig in i straffområdet och skjuter en skruvad boll som går in i målvaktens högra kryss till 2-1, ett fullkomligt fantastiskt vackert skott. Efter 93 minuter blåses matchen av och OAFF vinner med 2-1.

Sett till hela matchen är det en chansmässigt fördel OAFF där man har två i stolpen. Spelmässigt var Gimonäs det spelförande laget speciellt i andra halvlek. I ett otroligt duktigt OA-försvar var samtliga fyra helt suveräna och guldstjärnorna går till Felle i målet och Anders Palo som mittback. På mittfältet var Daniel Mäki helt enorm och får epitetet planens bäste. Joel Ohlsson gör ett snyggt mål och kämpade stenhårt. Offensivt går plusset till Johannes Pekkari som med sitt utsökta mål blev matchvinnare. I Gimonäs som rullade boll riktigt snyggt går plussen till backlinjens El Hadji Ndione och offensivt till duktige Simon Degerman.
Domaren Johan Nystöm är riktigt bra i 75 minuter men en kvart i slutet av första är inte bra, först ger han inte gult för en överkörning av Adam, istället får OAFF två riktigt billiga gula på Palo och Zingmark som betyder avstängningar nästa helg - inte underligt att publiken och spelarna reagerade mot detta.
Hörnor: 6-1, Gula kort: 3-2

Laget: Felle - Liam, Palo, Kotten, Nisse - Elias P (ut 65), Svanlöv, Mäki, Joel O - Johannes P, Adam
Ers: Johan P (in 65), Johannes P, Dennis M, Bosse